Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/winvest/domains/winvest-taxaties.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 6044

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/winvest/domains/winvest-taxaties.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 2211
Controleer uw Meterkast tijdens de Zomer/Wintertijd »

De zomertijd komt er weer aan, tijd voor het controleren van uw groepen(meter)kast.

In de nacht van zaterdag 30 maart op zondag 31 maart is het weer tijd om uw klok een uur vooruit te zetten. Uw telefoon gaat automatisch een uur naar voren. Maar wist u dat dit ook een goed moment is om uw groepen(meter)kast te controleren?

Veel woningbezitters hebben hun groepen(meter)kast aan laten passen naar een moderne groepenkast of ze hebben een woning waar al een moderne groepenkast is geplaatst.

Maar wat is oud hoor ik u zeggen en waarom is het belangrijk om dit te controleren?

Als we het hebben over een oude groepen(meter)kast dan heb ik het over de glaszekeringen. In nieuwbouwwoningen of bij moderne groepenkast zijn de glaszekeringen vervangen door zekeringsautomaten in combinatie met de automatische aardlekschakelaars. Het belangrijkste voordeel van een aardlekautomaat is dat deze bij een te hoge lekstroom alleen de groep uitschakelt waar de storing zich bevindt. Hierdoor is het probleem makkelijk te lokaliseren en zit u niet in een compleet donkere woning als er ergens kortsluiting plaats vindt.

Maar wat velen niet weten is dat deze zekeringsautomaten en aardlekschakelaars onderhevig zijn aan slijtage door de frequente van het elektriciteitsnet. Vergeleken met 10 jaar geleden gebruiken wij deze tijd natuurlijk veel meer stroom dan normaal. Telefoons, tablets en laptops die s’ nachts aan het opladen zijn, uw tv die meer uren per dag aanstaan en misschien wel uw auto die aan de lader staat.

We gebruiken met zijn alle steeds meer stroom en onze groepenkast krijgt steeds meer te verduren, daarom is het van belang om regelmatig de zekeringsautomaten en de aardlekschakelaars te controleren.

Aangezien wij nog steeds de zomer- en wintertijd hebben is dit een mooi moment om de groepenkast te controleren. Het wordt namelijk aanbevolen om twee keer in het jaar uw groepenkast te controleren om kortsluiting en problemen te voorkomen.

Maar hoe kunt u dit nou het beste aanpakken?

Stap 1. Druk de testknop van de zekeringsautomaten in. Controleer of de aardlekschakelaars automatisch worden uitgeschakeld.

Stap 2. Controleer of de aardlekschakelaars automatisch worden uitgeschakeld.

schakel de aardlekschakelaars uit.

Zijn de aardlekschakelaars uitgeschakeld dan zijn uw schakelaars nog functioneel en kunt u uw elektrische apparaten en klokken weer in stellen.

Gebeurt dit niet? Dan is het tijd om deze vakkundig te laten vervangen.

Vergeet dus niet uw klok een uur vooruit te zetten en uw groepenkast te controleren. Het is tenslotte een kleine moeite om te controleren en zo bent u zeker van een veilig elektriciteitsnetwerk.